Hvad er forskellen på secondhand, genbrug og vintage?

Kunne du godt tænke dig vide mere omkring forskellen på secondhand, genbrug og vintage, så kan dette indlæg forhåbentlig give en lille idé omkring begreberne.

Hvad er secondhand?

Secondhand er det engelske ord for genbrug, og her i Danmark bliver det benyttet i forhold til genbrug af pænere karakter specielt inden for tøj, sko og accessories (tilbehør). Det er oftest mærketøj, som bliver solgt via butik eller online. Der findes også handelsplatforme, hvor det er private, som sælger secondhand-varer. Ved at købe secondhand er der mulighed for at få noget unikt til en lavere pris. Dog vil du også kunne opleve, prisen er højere i forhold til købsprisen, da nogle dyre mærkevarer bliver mere populære med tiden grundet f.eks. et lille sortiment.

Det bliver mere og mere populært at købe secondhand i Danmark, da det giver mulighed for at få noget unikt til en lavere pris. I takt med populariteten stiger, giver det også flere muligheder for at gøre en god handel grundet den stigende konkurrence. Her hos Secondhand.dk har vi f.eks. introduceret POP, hvor man har mulighed for at Prutte Om Prisen på udvalgte varer.

Secondhand tøj, sko og tilbehør

Hvad er genbrug?

Ved genbrug drejer det som om genbrugte produkter, som andre har ejet før dig. Det kan være aflagt tøj, brugte møbler, vaser, glas etc. købt på f.eks. et loppemarked eller i en velgørende butik. Nye produkter som andre har ejet før dig hører også til kategorien. 

Der findes utallige steder, hvor du kan handle genbrug. Online er der f.eks. DBA og Facebook. Fysisk er der loppemarkeder og genbrugsbutikker, hvor du kan have varerne i hånden, før du køber produktet. Derudover er der loppe-supermarkederne, som er blevet yderst populære inden for de seneste år. Til forskel for de traditionelle loppemarkeder, hvor du forhandler direkte med sælger, betaler du ved en fælles disk i loppe-supermarkederne. Hvis du ønsker at forhandle om prisen, er personalet nødt til at kontakte sælger, hvilket måske ikke altid er en mulighed. Men ligesom ved loppemarkeder, kan du også her være heldig at finde guld.

Genbrug brugte og nye ting ejet før dig

Hvad er vintage?

Vintage er oprindeligt et engelsk ord for årgangsvine. Udtrykket bliver i dag benyttet til tøj af en vis dato. Da der er forskellige meninger omkring definitionen, er der mange måder at definere vintage på. Nogen mener, det er tøj, som er mere end 20 år gammelt. Andre mener f.eks. det skal være før 1979 eller ældre. For andre skal tøjet endda være ubrugt for at det kan klassificeres vintage. Dog er begrebet også med tiden blevet brugt i forbindelse med f.eks. ældre møbler og interiør.

Hvad er vintage?

Hvorfor købe, secondhand, genbrug og vintage?

Uanset om det er secondhand, genbrug eller vintage er det en spændende skattejagt, og det er en dejlig følelse, når du føler, du har gjort en rigtig god handel. Og du behøver ikke at gå på kompromis med hverken stil eller kvalitet.

Udover at spare penge i forhold til nyprisen, så sparer du også på ressourcerne, da de allerede er brugt. Alternativt vil produktet blive smidt ud, hvilket også kræver ressourcer til bortskaffelse. Så du kan handle med god samvittighed.

Held og lykke med skattejagten 😊